Międzypowiatowe strzelanie z okazji Dnia Wojska Polskiego
2014-08-13
   Jak co roku w okolicach 15-go sierpnia czyli Święta Wojska Polskiego organizowane są zawody strzeleckie dla trzech powiatów z udziałem Starosty i Przewodniczącego Rady Powiatu. Zawody są organizowane przez oddział LOK-u w Nowym Tomyślu pod Patronatem Komendanta Wojskowej Komendy Uzupełnień Nowy Tomyśl.
W tym roku zawody powiatów grodziskiego, nowotomyskiego i wolsztyńskiego odbyły się dnia 10.08.2014 roku w Zdroju (powiat grodziski). Rozpoczęcie zawodów było poprzedzone złożeniem życzeń z okazji Dnia Wojska Polskiego na ręce Komendanta WKU ppłk Marka Kosickiego. Następnie rozpoczęło się strzelanie 4 osobowych zespołów ( Starosta + 3) oraz (Przewodniczący Rady +3) z w/w powiatów. Każdy członek zespołu oddawał 10 strzałów z KBKS-u i pistoletu. Do punktacji zaliczany był wynik każdego członka zespołu. Wyniki poniżej w pliku do pobrania.
Ponadto organizatorzy przeprowadzili osobną klasyfikacje dla członków zespołów - wyniki poniżej.
Pierwszych trzech zawodników otrzymało dyplomy i nagrody rzeczowe ufundowane przez Starostwo Powiatowe w Grodzisku Wlkp. Ponadto Starostwo w Grodzisku przygotowało okolicznościowy poczęstunek, którego głównym motywem była oczywiście tradycyjna wojskowa grochówka z wkładką. Dodatkowo zawodnik, któremu nie dopisało szczęście otrzymał nagrodę pocieszenia.
Na zakończenie Komendant WKU W Nowym Tomyślu złożył podziękowania zapraszając na kolejne zawody w przyszłym roku do Nowego Tomyśla. Obecni przyjęli zaproszenie z zadowoleniem deklarując swój udział.

Starosta Wolsztyński
/-/Ryszard Kurp

Starostwo Powiatowe w Wolsztynie

herb ul. 5 Stycznia 5
64-200 Wolsztyn

tel. +48 68 384 27 00
fax. +48 68 384 35 38

NIP: 923-15-09-056
REGON: 411561571
gmina Siedlec gmina Wolsztyn gmina Przemęt
 liczba odwiedzin: 18726973      online: 3
projekt i wykonanie: MBEST 2015
Copyright © Starostwo Powiatowe w Wolsztynie 2009.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zezwala się na wykorzystywanie materiałów zamieszczonych na portalu, w innych publikatorach pod warunkiem podania źrodła ich pochodzenia.