W środę (28.03.) w restauracji hotelu Pałac Wolsztyn odbyła się V edycja konkursu „Najlepszy uczeń w zawodzie kucharz małej gastronomii”, któremu patronuje Starostwo Powiatowe w Wolsztynie. Rywalizowali uczniowie szkół zawodowych z Wolsztyna, Grodziska Wlkp. i powiatu Dahme Spreewald.
Konkurs składał się z części teoretycznej i praktycznej. Higienę i czystość wykonania, sposób przygotowania oraz prezentację oceniało jury w składzie: Joanna Krysmann, Bernadeta Adamczak, Przemysław Matysik i Claus Peltz.
Wyniki pierwszej tury (klasy I):I - Philip Linke (Dahme-Spreewald), II - Anna Waligórska ZSZ Wolsztyn, motel Orion Wolsztyn), III - Łukasz Bzyl (ZSZ GrodziskWlkp., bar Antares Rostarzewo).
Wyniki drugiej tury (klasy II): I - Przemysław Wojtkowiak (ZSZ Wolsztyn, restauracja Santana Wieleń), II - Jonas Hedenbluth (Dahme Spreewald), III - Maximilian Sauter (Dahme Spreewald).
Wydział Oświaty, Kultury, Sportu i Turystyki
|